MATKAEHDOT

Yleiset Valmismatkaehdot

Nämä 30.6.2009 hyväksytyt sopimusehdot ovat Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n ja kuluttaja-asiamiehen neuvottelemat. Näihin valmismatkaehtoihin voit tutustua seuraavan linkin avulla:

https://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/yritykselle/yleiset_valmismatkaehdot/

Jalo Loma/ Oy Jalo Ab matkatoimiston erityisehdot

1. Peruutusehdot yksittäisille matkustajille - Hotellimatkoilla, kaupunkilomilla, ja mökkilomilla noudatetaan yleisiä valmismatka ehtoja seuraavin peruutusehdoin: Matkan voi peruuttaa kuluitta 14 vrk ennen lähtöä. 13-3 vrk ennen lähtöä veloitetaan 50 % matkan hinnasta. Alle 3 vrk ennen lähtöä veloitetaan koko matkan hinta. - Mikäli varaukseen kuuluu vain laivalippu (yksittäismatkustajat ja ajoneuvot reittiliikenteessä ja päiväristeilyllä), matkan voi peruuttaa ilman kuluja viimeistään 7 vrk ennen lähtöä. 6-1 vrk ennen lähtöä veloitetaan 50 % lipun hinnasta ja alle 24 h ennen lähtöä koko lipun hinta. Peruutusmaksu on kuitenkin kaikissa matkoissa vähintään 10 EUR - Jos matkaa ei peruuteta eikä matkustaja saavu sovitulle lähtöpaikalle sovittuun aikaan tai jos hän ei voi osallistua matkaan siksi, että hänellä hänen vastuullaan olevista syistä ei ole matkaan tarvittavia asiapapereita kuten voimassaolevaa passia, viisumia, henkilöllisyystodistusta hänellä ei ole oikeutta maksun palautukseen. - Käyttämättömistä hotellivuorokausista ei suoriteta palautuksia - Lento-, juna- ja bussilipuissa sovelletaan kunkin yhtiön voimassa olevia peruutusehtoja - suosittelemme matkavakuutuksen ottamista

2. Peruutusehdot ryhmille Ryhmäksi katsotaan kohteesta riippuen vähintään 10-15 aikuisen muodostama seurue (Venäjälle 8 - 10 aikuista), joka varataan samoin järjestelyin. 35 arki / vrk ennen lähtöä kuluton peruutus 34 - 25 arki / vrk ennen lähtöä veloitetaan 10% koko matkan hinnasta 24-14 arkivrk ennen lähtöä veloitetaan 25 % koko matkan hinnasta 13-7 arki/vrk ennen lähtöä veloitetaan 50 % koko matkan hinnasta 6-0 arki/vrk ennen lähtöä veloitetaan 100 % koko matkan hinnasta - osaperuutukset sopimuksen mukaan - matkustajalla ei ole oikeutta hinnan palautukseen mikäli viranomainen evää viisumin - suosittelemme matkavakuutuksen ottamista Nämä ovat yleiset ryhmien peruutusehdot. Mikäli tilatun matkan peruutusehdot poikkeavat näistä ehdoista, liitämme tilauksen/vahvistuksen yhteyteen erilliset peruutusehdot.

3. Matkustajan oikeus peruuttaa matka ylivoimaisen esteen vuoksi: Jos matkustaja peruuttaa jo vahvistetun matkan, on matkan järjestäjällä oikeus periä toimistokulujen lisäksi ne maksut, jotka laivayhtiö, majoitusliike tai muu palveluntuottaja perii matkanjärjestäjältä myöhäisen peruutusajankohdan vuoksi. Jos matkustaja peruuttaa ostamansa/vahvistetun matkan äkillisen sairastumisen tai muun Yleisten valmismatkaehtojen kohdassa 5 mainitun syyn vuoksi, matkatoimisto pidättää oikeuden periä matkustajalta tai hänen matkakumppanilta, jonka kanssa majoitus on sovittu samaan huoneeseen, tarjouksessa esitetyn H1-lisän eli yhden hengen huoneen lisämaksun. Matkansa peruuttanut ja matkalle osallistuvat seurueen jäsenet ( kaksi tai useampi matkustaja) vastaavat yhteisvastuullisesti peruutuksesta johtuvien lisäkulujen maksamisesta matkajärjestäjälle.

4. Matkaliput.  Asiakkaan tulee tarkistaa, että nimet, lähtöpäivä, lähtöaika sekä laiva- ja hotellitiedot ovat oikein matka vahvistuksessa.  Mahdollisten epäselvyyksien ilmetessä, asiakkaan tulee ottaa välittömästi yhteys toimistoomme.

5. Toimistokulu ja varausmaksu.  Matkojen varausmaksu on 50 EUR / varaus ja toimistokulut 40 EUR.

6. Passi tai kuvallinen henkilökortti. Matkalle tarvitaan mukaan voimassaoleva passi tai kuvallinen uusi henkilökortti. Passin tulee olla voimassa 3-6 kk matkan jälkeen. Henkilötiedot (syntymä pvm, kk, v.) tulee antaa toimistoomme matkan varauksen yhteydessä . Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Viroon, Latviaan ja Liettuaan (muiden kansalaisuuksien viisumikäytännöstä tiedot toimistostamme/kyseisen maan suurlähetystöstä).

7. Muutokset. Matkatoimisto Jalo Loma (Oy Jalo Ab) ei vastaa matkajärjestäjästä riippumattomista muutoksista eikä myöskään  Internet-sivuillamme mahdollisesti olevista virheistä. Matkajärjestäjä varaa oikeuden muuttaa esite / Internet tietoja ja sopimusehtoja ennen sopimuksen syntymistä.

8. Ikärajat.  Yksittäiset matkustajat Yöpymisen sisältävän risteilyllä ja hotelli matkoilla ikäraja on 18 vuotta ja viikonloppuisin risteilyillä 21 vuotta. Alle 18-vuotias voi matkustaa k.o matkoilla holhoojansa tai holhoojan kirjallisesti valtuuttamana 25 vuotta täyttäneen henkilön kanssa. Jokaisella 18/21 vuotiaalla on oltava omaa tai valtuutettu valvoja matkalla mukana.

Ryhmät. Laivareitti- ja risteilymatkat. Jokaista kymmentä alle 18-vuotiasta kohden tulee olla yksi 25 vuotta täyttänyt holhoojien kirjallisesti valtuuttama henkilö. Yli 20 henkilön ryhmässä tulee olla yksi koko ryhmästä sitoumuksen tehnyt 25 vuotta täyttänyt vastuuhenkilö. Paketti- ja valmismatkat Jokaista alle 18-vuotiaalla matkustajalla tulee olla holhoojan allekirjoittama matkustuslupa sekä sitoumuksen tehnyt 25 vuotta täyttänyt valvoja. Lupalomakkeet saa matkatoimistolta. Yksin matkustavan on aina lunastettava yhden hengen huone lisämaksulla, jos huonekaveria ei löydy omasta ryhmästä. Matkanjärjestäjä ei ole velvollinen etsimään asiakkaalle huonekaveria, vaan asiakas huolehtii siitä itse.

9. Lapsi alennukset 1. Alle 2-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi. Hintaan ei sisälly omaa vuodepaikkaa. 2. 2- 11-vuotiaat maksavat matkan hinnasta 50 % . Lapsihinnat edellyttävät majoitusta lisävuoteella kahden aikuisen kanssa samassa huoneessa. 3. Yhden aikuisen kanssa matkustaessa edellytetään majoitusta yhden hengen huoneessa lisävuoteella, jolloin yhden hengen huone on lisämaksullinen.

10. Erityispalvelut. Matkanjärjestäjä välittää teatteri- ja konserttilippuja sekä lippuja urheilu- ym. tapahtumiin pyydettäessä. Liput eivät ole valmismatkan osia. Vahvistetut liput ja muut vastaavat erityisjärjestelyt joudutaan veloittamaan silloinkin, kun asiakas peruuttaa matkansa.

Jalo Loma /Oy Jalo Ab/ 3110/00/Mj.Mv

Lentojen erityisehdot:

1. Turistiluokan meno-paluuhinnat edellyttävät yleensä perilläoloa vähintään seuraavaan sunnuntaihin. Jokaisella hintatyypillä on myös omat erityisehtonsa ja rajoituksensa.

2. Lentoliput maksetaan ennen lähtöä, riippuen lentoyhtiöiden säännöistä. (Huom! Poikkeuksena liput, joiden säännöt vaativat muuta maksuaikataulua, esim. lipun kirjoitusta 72 tunnin sisällä tai heti.) Jos matkan alkuun on vähemmän vaadittu aika, maksusuoritus välittömästi varauksen jälkeen. Kun tilisiirto näkyy tilillämme ja kun lentoyhtiön asettamat säännöt sen sallivat, toimitamme liput asiakkaalle. Jos lippujen toimitus vaatii kiireellisyyttä, kehotamme asiakasta toimittamaan maksutositteen faksilla tai sähköpostilla.

Lentoyhtiöt voivat muuttaa hintoja esim. polttoainemaksujen tai veromuutosten johdosta, hyvinkin lyhyellä varoitusajalla. Hintaan tulevat lisät/palautukset ilmoitetaan asiakkaalle heti niiden tapahduttua. Tämä koskee niitä, jotka eivät ole maksaneet matkaansa.

3. Lapsialennuksen vaihtelevat suuresti lentoyhtiöstä riippuen. Jotkut lentoyhtiöt vaativat vähintään yhden aikuisen matkustamista lapsen kanssa.

Lapsialennus taasen myönnetään yleensä 2-11 vuotiaille lapsille, alennus vaihtelee lipputyypistä riippuen.

Alle 2-vuotiaat lapset maksavat yleensä 10 % aikuisen lipun hinnasta (poikkeuksiakin on), Tämä lippu ei oikeuta omaan istumapaikkaan.

4. Matkanjärjestäjällä on oikeus hinnanmuutoksiin valuuttakurssien tai verojen muuttuessa myös sopimuksen syntymisen jälkeen. Myös lentoyhtiöitten hinnanmuutokset vaikuttavat lentohintoihin, jos lippua ei ole vielä kirjoitettu.

5. Lippuun merkityt pakolliset lentokenttäverot sisältyvät matkan hintaan. Joissakin kohteissa on paikallisia veroja, jotka maksetaan paluumatkan alkaessa lentokentällä paikallisella valuutalla.

6. Sallittu matkatavaramäärä on 20 kg/matkustaja, Yhdysvaltain ja Kanadan liikenteessä kaksi kollia (á 32 kg). Sisälle koneeseen saa viedä yhden käsimatkatavaran/matkustaja, enimmäispaino 5 kg.

7. Matkustaja on velvollinen itse tarkistamaan, vaatiiko kohdemaa viisumin tai tarvitseeko hän mahdollisesti transit-viisumin johonkin koneenvaihtomaahan. Hän huolehtii itse myös passin ja mahdollisen viisumin hankinnasta. Emme vastaa kuluista tai mielipahasta, jotka aiheutuvat asiakkaalle matka-asiakirjojen puutteellisuuksista. Annamme tietysti neuvoja asiakkaan niitä pyytäessä.

8. Lipunkirjoituksen jälkeen ei yleensä sallita muutoksia. Joidenkin lippujen säännöt sallivat muutoksen erillistä maksua vastaan.

9. Joissain lipputyypeissä lipunkirjoituksen jälkeen matkustajalla ei ole peruutusoikeutta, asiakkaan peruutuskulut ovat siis 100 %.

Myös nimen muutos lipunkirjoituksen jälkeen saatetaan katsoa peruutukseksi ja uudeksi varaukseksi.

Tämä riippuu täysin lentoyhtiöiden asettamista lipputyyppien säännöistä.

10. Lentolippujen hintoihin ei sisälly peruutusturvaa eikä vakuutusta. Suosittelemme matkavakuutuksen hankkimista, joka sisältää peruutusturvan.

11. Lentoihin, joihin ei liity muita palveluita, ei sovelleta valmismatkalain ehtoja. Lentolipun välittäjätoimisto vastaa vain omasta virheestään johtuneista vahingoista. Lentomatkan aikana lentoon liittyvistä asioista vastaa lentoyhtiö.

12. Matkanjärjestäjä ei vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat Force Majeure-esteistä (esim. lakoista, erilaisista luonnonkatastrofeista, sotilaallisista tai muista selkkauksista.).