Turvallinen matkailu

Toimintaohjeemme korona-aikana

Toimitaan jokaisen maan viranomaisten määräysten mukaan. Terveytesi ja hyvinvointisi ovat meille erityisen tärkeitä. Haluammekin varmistaa, että jokainen matkasi vaihe on turvallinen. Tämän vuoksi olemme ottaneet käyttöön uusia käytänteitä toistaiseksi, jotta voisit matkustaa hieman luottavaisemmin mielin ...

Turvallisesti bussimatkalla

Istumavälejä harvennetaan busseissa siten, että asiakkaidemme välillä on yhden metrin turvaväli. Poikkeuksena perheenjäsenet, jotka voivat istua vierekkäin. Suosittelemme pitämään bussimatkojen ajan kasvosuojainta sekä huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta. Pyydämme välttämään bussin WC:n käyttöä. Bussin siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota ja huolellisuutta. Annathan bussiin nousevalle ja sieltä poistuvalle aikaa toimia siten, että vältetään turhia lähikontakteja.

 • Bussissa jokaiselle matkustajalle varataan oma penkkirivi (samassa varauksessa matkustavat vierekkäin)
 • Busseihin tulee mahdollisuus ostaa kasvosuojain sekä kaikkien yleiseen käyttöön käsidesi sekä desinfioivia kosteuspyyheitä
 • Suosittelemme asiakkaille, että jokainen matkustaja hankkii ennen matkaa maskin sekä käyttää sitä matkan aikana aina liikkuessaan paikoissa joissa on paljon muita ihmisiä.
 • Suositellaan, että bussien wc:tä ei käytetä. Pakottavia tilanteita varten wc pidetään asiakkaiden käytössä. Sen siivouksesta huolehditaan erityisen hyvin.
 • Bussissa sisäilman kierrätys pidetään aina pois päältä. Ilma kiertää aina ulkoilman kautta.
 • Bussin mikrofonia ei voi käyttää muut kuin bussin kuljettaja tai opas
 • Bussien siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota ja huolellisuutta. Kosketuspintoja desinfioidaan lisäksi matkan aikana aina tilanteen sen salliessa esim. laivausta odottaessa
 • Asiakkaiden bussista nouseminen ohjeistetaan niin, että asiakkaat odottavat paikallaan niin kauan kunnes lähempänä uloskäyntiä oleva asiakas poistuu. Näin vältetään kontaktia. Myös bussiin noustessa odotetaan ja annetaan tilaa edellä olevalle asiakkaalle.
 • Kuljettajan takana oleva penkki poistetaan käytöstä tai kuljettajan suoja varmistetaan esim. pleksillä
 • Hengitystieinfektion oireista kärsivä asiakas ei voi matkustaa bussissa. Sairaana on jäätävä kotiin tai kuljetuspalvelu on toteutettava muuten kun bussilla jossa on muita asiakkaita. Näissä tilanteissa ota yhteyttä meidän toimistoon.
 • Kuljettaja tai opas joka tuntee olonsa vähänkään sairaaksi, on jäätävä kotiin sairastamaan. Mikäli olet jo matkalla, eristä itsesi mahdollisimman hyvin muista ja käytä aina kasvosuojainta.

Turvallisesti hotellissa

Paikoissa, jossa on enemmän ihmisiä on hyvä muistaa yhden metrin turvaväli (huom 2 metrin turvaväli on Virossa määräys). Suosittelemme kasvosuojaimen käyttöä aina kun ihmisiä on paljon ja se on mahdollista. Siivoukseen ja desinfiointiin kiinnitetään erityistä huomiota kaikissa hotellin tiloissa, tästä huolimatta hyvään käsihygieniaan tulee kiinnittää erityistä huomiota. Suosittelemmekin varaamaan mukaan kaikkialle missä käyttekin käsidesiä, tai desinfiointipyyhkeitä ja pesemään käsiä aina kun se on mahdollista.


Turvallisesti laivalla

Laivalla kuten muissakin paikoissa tulee kiinnittää erityistä huomiota lähikontaktien välttämiseen sekä hyvään käsihygieniaan. Laivoilla ja terminaaleissa kannattaakin hyödyntää aina kun mahdollista käsienpesumahdollisuutta ja desinfiointiautomaatteja. Laivan siivoukseen ja hygieniaan on kiinnitetty erityistä huomiota, jotta matkustaminen olisi mahdollisimman turvallista niin asiakkaille kuin työntekijöillekin. Turvallisuus- ja hygienia-asioissa kannattaa noudattaa opastein, kuulutuksin ja lattiamerkinnöin annettuja ohjeistuksia. Laivan myymälöihin ja ravintoloihin on asetettu asiakkaiden enimmäiskapasiteetti, lähikontaktien vähentämiseksi.


Yleiset ohjeet matkalle

Suosittelemme hankkimaan kasvosuojaimen, ja käyttämään sitä esimerkiksi lentokentillä, satamassa ja busseissa. Huomaathan, että esimerkiksi Finnairin lennoilla maskin käyttö on pakollista. Matkan aikana kannattaa huolehtia myös hyvästä käsihygieniasta. Varaa matkaan mukaan käsidesiä tai desinfiointipyyhkeitä ja pese kädet saippualla aina kun se on mahdollista. Matkan aikana on hyvä muistaa kahden metrin turvaväli muihin ihmisiin. Jääthän kotiin mikäli tunnet itsesi kipeäksi! Matkalle ei voi lähteä, jos sinulla on pienikin epäilys Covid-19 tartunnasta tai hengitystieinfektio-oireita.