UZBEKISTAN

Keski-Aasian Helmi


Uzbekistan on valtio Keski-Aasiassa, joka itsenäistyi Neuvostoliitosta vuonna 1991. Maan läpi kulki kuuluisa Silkkitie jo 2000 vuotta sitten. Uzbekistan on parhaita matkakohteita, jos haluaa päästä muinaisen Silkkitien tunnelmiin! Uzbekistan on erittäin turvallinen valtio ulkomaalaisille turisteille, turvallisuustilanne on vähintään Suomen tasoa. Matkalla mukana venäjän ja suomen kielen taitoinen matkanjohtaja. Paikallinen opas englanninkielinen. Seurataan tutkimusmatkailijoiden kuten Marco Polon jalanjälkiä. Tutustutaan Tashkentin, Khivan, Bukharan ja Samarkandin kaupunkeihin. Yövytään jurtassa aavikolla ja nautitaan tähtitaivaasta sekä aavikon hiljaisuudesta. Opetellaan myös valmistamaan oikeata uzbekistanilaista Plovia paikallisessa perheessä. Maistellaan myös paikallista viinituotantoa. Uzbekistan on suurelle yleisölle vielä tuntematon matkakohde mutta nähtävää ja koettavaa löytyy...

Uzbekistanin viisumivapaus Suomen kansalaisille 1.2.2019 alkaen!

Vuoden 2020 lähtö 17.-28.9 
Ryhmän koko max 14/hlö
Lataa matkaohjelma

Ilmoittautumiset ja kysymykset matkasta  jalo.loma@jalotours.com 

Uutuus! Tadzikistan-Uzbekistan 15/päivää

Matkajärjestelyt myös yksityisille matkailijoille. Kysyy lisää!


Ilmoittautumiset ja kysymykset matkasta  jalo.loma@jalotours.com 

Tervetuloa mukaan elämäsi matkalle! 

REGISTAN SAMARKAND
REGISTAN SAMARKAND
PUNAINEN AAVIKKO (KYZYL -KUM)
PUNAINEN AAVIKKO (KYZYL -KUM)
JURTTAMAJOITUS
JURTTAMAJOITUS
SAMARKAND
SAMARKAND
KHIVA
KHIVA
BUKHARA
BUKHARA
JUNALLA AAVIKON LÄPI
JUNALLA AAVIKON LÄPI
AURINGONLASKU AAVIKOLLA
AURINGONLASKU AAVIKOLLA

Mitä sanovat meidän asiakkaat:


Mielestäni matka oli kokonaisuudessaan erittäin hyvä ja vastasi täysin odotuksiani, oikeastaan ylitti odotukseni. Siellä näimme ihan toisenlaisen maailman kuin mitä oma maailmamme täällä Suomessa on. Uzbekistan herätti minussa kiinnostuksen koko Keski-Aasiaan. Mielestäni koko matkan eräänlainen teema oli Silkkitie, vaikka juuri sitä pitkin ei aina taidettu kulkeakaan. Kuljetukset pelasivat koko ajan moitteettomasti. Kaupunkeja (4 kpl) oli sopivasti ja ne tultiin pienemmästä suurempaan, mikä oli hyvä järjestys. Voitaisiin ajatella, että jurtta oli se viides 'kaupunki' eli oikeastaan tultiin aavikolta mljoonakaupunkiin (Tashkent). Myös Aral-järven tarina on mielenkiintoinen, joskin surullinen, ja se liittyy puuvillanviljelyn kautta koko Uzbekistaniin. Jos on vähänkään historiasta kiinnostunut, niin matka antoi täydellisen kuvan tuon maailmankolkan menneisyydestä. Siitä iso kiitos oppaallemme ja tietysti sinulle, joka tulkkasit hänen puheensa.
Minun mielestäni järjestelyt toimivat hyvin, eli aivan moitteettomast. Ainahan löytyy ihmisiä jotka periaatteesta urputtavat että ' miksi käytiin siellä tai miksi ei menty sinne jne' mutta ei sellaisesta kannata välittää. Ohjelma oli etukäteen tiedossa ja kaikki tehtiin mitä oltiin luvattu. Sinun matkoillasi tykkään myös sellaisista pienistä lisäohjelmista ja jopa yllätyksistä, kuten tällä kerralla vaikka Bukharan Hammam. Ne ovat vähän kuin mausteet ruuassa, eli samaa soppaa maukkaammassa muodossa 🙂 Puolihoito on mielestäni parempi vaihtoehto kuin täysihoito. Tulee illalla mentyä kaupungille ja syötyä vaihtelevalla porukalla juuri sitä mitä kukin haluaa. Hotellit olivat hyviä ja jurtta oli mainio, kokemisen arvoinen. Ehkä jurtan olosuhteista on jatkossa hyvä kertoa etukäteen melko tarkasti, koska joillekin sellainen telttamajoitus voi olla outo ja yllättävä tilanne, varsinkin vessa- ja peseytymismahdollisuuksien kannalta. Täytyy silti porukan aina muistaa olevansa matkalla, jossa olosuhteet ovat toiset kuin kotona.
Voin hyvin mielelläni suositella tätä matkaa muillekin ja jos sinulla vaikka on toimistolla jokin Uzbekistan-info, niin voin, jos haluat, olla siinä mukana kertomassa omia kokemuksiani tuosta maasta.

Matka oli erittäin onnistunut ja ylitti odotukset monin tavoin. Uskomattomat nähtävyydet ja kaikki ruokailut olivat erinomaisia. Myös yhteiset illallispaikat ja ruoka erittäin hyvää. Hammam niinikään oli kiva kokemus.

Hotellit ja niiden sijainnit myös hyviä.
Kuljetukset toimi moitteetta ja lento aika-tauluillehan ei voi mitään.
Matkaseura oli vähän liian kokenutta kun kyllstyi kuunteleen
joitakin kun me oltiin siellä ja sillä jne. Heh heh
Suosittelen matkaa ilman muuta kaikille. Monet luulee että
Uzbekistan on vaarallinen tms. mutta osoittautui erittäin
siistiksi ja turvalliseksi maaksi.

Matka vastasi odotuksiani, toki en ihan tiennyt ennakkoon maasta juuri mitään.
Kokonaisuutena matka yllätti positiivisesti, maa oli niin erinlainen, kun missä olin aikaisemmin käynyt. Sai paljon uusia kokemuksia.
Hotellien taso oli minulle yllätys,siistejä ja moderneja. Henkilökunta puhui myös englantia hotelleissa joka helpotti asiointia, sekä aamiaiset olivat oikein hyviä.
Opas oli hyvä, jonka kielitaito oli hyvä, joten ymmärsin hyvin hänen opastustaan. Toisaalta sinun suomennos oli tarpeen.
Ruokailut olivat kokemus, niinkuin matkaan kuuluukin. Tärkeää on paikallinen ruoka ja siihen tutustuminen, joka oli mielestäni hyvin järjestetty.
Itse olen kiinnostunut matkoillani ruokakulttuurista, joka tuli hyvin esille matkan aikana.
Kalusto oli hyvä, bussi moderni ja siisti. Saatiin istua väljästi omilla penkeillä, kun tilaa oli bussissa. Kuljettajat ystävällisiä ja ammattitaitoisia.
Jurttamajoitus oli hieno kokemus, mieleenpainuva kohokohta matkassa joka kannattaa säilyttää tulevissa matkaohjelmissanne.
Suosittelisin lämpimästi matkaa ystävilleni, oli hieno kokemus kaikinpuolin.
Hienosti järjestetty matka, olet hyvä matkanjohtaja.
Laitahan postia tulevasta olemme mielellään mukana tulevilla matkoilla ja mitä ollaan suunniteltu tulevaisuudessa.

HALUAN LISÄTIETOA

            Ole hyvä ja jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä niin pian kuin voimme.